Пятница
19.04.2024
00:46



Авторизация

Поиск
загробный мир книга Соболев Велесов Круг поселение Дикое поле обряд Купало фото Михаил Нечай мольфар Славяне община десятник дружина князь копное право род сотник староста 1984 авиация контроль россия слежение божественная девочка Женщина обычаи традиции археология захоронение новгород АЧС Россельхознадзор свиньи стерильная зона украина чума Донецк арест взятка гривна евро иван пащенко крупная сумма Пащенко Суд чиновник арии Аркаим АРКОНА бус вера Летопись пирамиды руны Русколань дождь жара засуха урожай донбасс Дух легенда поверье рудник существо Уголь шахта шубин весна заклички заклички весны масленица масялна обряды язычество
Онлайн
Наш опрос
Поддерживаете ли Вы самоуправление с Копным Правом?
Всего ответов: 74
Календарь
Праздники славян
Други
Дарисвет
Славянская Библиотека :: Славянское Язычество: славянская культура; искусства и ремёсла, РОДные боги, духи и существа, книги, музыка различных стилей, видео, клипы, календарь, традиционные славянские праздники, Вече.

Рейтинг Славянских Сайтов

Статистика





















[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Светолик, Beloslav  
Форум » Славянство, Родная вера, традиция » Язычество в наши дни » УГКЦ поруйноване капище Перуна
УГКЦ поруйноване капище Перуна
РадомираДата: Вторник, 04.08.2009, 12:46 | Сообщение # 1
Обавница
Группа: Администраторы
Сообщений: 199
Награды: 0
Репутация: 5
Статус: Offline
Інформацію оприлюднив Богумир Миколаїв (Родове Вогнище Рідної Православної Віри):
Ввечері 03 серпня, священики Бучацької єпархії УГКЦ організували релігійну бійку, наругу та осквернення місця паломництва РВ РПВ. Капище обороняли рідновіри з Хмельницького та Раштівець.
Учора увечері я особисто брав участь в обороні капища Перуна в Тернопільській області. Попи греко-католицької церкви організували паплюження нашої святині. Як тільки ми дізналися про наміри греко-католиків, всі хто зміг (а це було в ніч з неділі на понеділок) виїхали на місце подій. Коли ми прибули, нас було п'ятеро (оскільки вся моя громада на роскопках в Губині, а рідновіри з інших міст просто не встигали добратися), кумир Перуна вже зрізали, на капищі близько 70-ти християн на чолі з 7-ма попами.... далі розповідати довго і не все пам'ятаю та бачив, за зрозумілими причинами... в ході бійки, яку влаштували привезені з Тернополя члени організації "Тризуб" ім. С.Бандери, нам вдалося на певний час припинити наругу. Боги були за нас!!!
Зараз порушується кримінальна справа проти священиков греко-католицької церкви за фактом вандалізму, розпалювання релігійної і національної ворожнечі, організації і безпосереднього підбурення до побиття рідновірів, осквернення культового місця іншої релігійної організації.
Тато Верхвоного волхва Володимира, отець Відогор, шпиталізований з переламаними ребрами та численними ушкодженнями, я маю струс мозку... зараз їду на зустріч з представниками СБУ, потім в судмедекспертизу.
_________________
 
РадомираДата: Среда, 05.08.2009, 14:37 | Сообщение # 2
Обавница
Группа: Администраторы
Сообщений: 199
Награды: 0
Репутация: 5
Статус: Offline
6 серпня 2009 року, о 09.30 в агенції "УНІАН" відбудеться пресс-конференція керівників Родового Вогнища РПВ та побитих й пограбованих греко-католиками рідновірів.
Пресс-реліз
3.08.2009 поблизу села Саджівки Гусятинського району Тернопільської області греко-католицькі священики і найняті ними молодики, привселюдно спалили та осквернили капище Перуна - місце паломництва Родового Вогнища Рідної Православної Віри. Місцеві православні рідновіри, які захищали капище Перуна, були побиті та пограбовані.
Родове Вогнище Рідної Православної Віри – організація сповідників славянської відичної традиції, етнічної віри, Віри Предків, яка діяла протягом століть, незважаючи на утиски влади різних часів та середньовічну ксенофобію. З постанням незалежної держави Україна, РВ РПВ розпочала діяти відкрито і була офіційно зареєстрована як конфесія у 2005 році. На сьогодні вона має в Україні 85 громад і 35 в Росії, Білорусії, Казахстані та Німеччині. Проповідуючи здоровий спосіб життя, чистоту сімейних стосунків та людяність, навчає українців відичним славянським знанням і духовним практикам.
20.07.2009 у відповідності до Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації”, розділ IV, стаття 21 РВ РПВ разом зі Всеукраїнською молодіжною організацію «Характерне Козацтво» на землях прадавніх Медоборів, зокрема, на Перуновій горі (Мала гора) з південного боку села Саджівки Гусятинського району, Тернопільської області було відновлено капище Перуна. Перун це образ, лик Всевишнього Бога, його прояв у вигляді Бога Перемоги, Лицарської Звитяги та Честі.
Місце паломництва знаходиться поза межами села і нікому не заважає. Незважаючи на це, Бучацька єпархія УГКЦ і зокрема її місцевий священик с.Саджівки - «отець» Олег Сарабун всупереч Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації”, розділ I, стаття 5 «про віротерпимість»- сприйняли постання місця паломництва як привід до нагнітання ворожнечі та протистояння. Отець Олег на проповідях почав вимагати знесення і спалення образа Бога, бо інакше не буде служити «службу». Символи етнічної української віри були проголошені – сатанізмом та вселенським злом.
Значна частина селян с.Саджівки виступила проти осквернення і зняття Перуна, та незважаючи на це, греко-католицькі священики, отець Олег разом з місцевим деканом УГКЦ отцем Іваном вирішили вчинити злочин. Вони разом з іншими священниками своєї єпархії та молодиками – членами організації «Тризуб ім.. С.Бандери» з Тернополя, вечером 03.08.2009 зрізали, облили бензином і спалили образ Перуна.
П’ятеро рідновірів (2 священика і 3 послушника), які намагалися зупинити вандалізм, були побиті та пограбовані.
В них були забрані: мобільний телефон, золота цепочка, годинник та гаманці (в них до 5 тис гр.). Постраждалі мають поломані ребра, струс мозку, крововиливи та синці. Тішить те, що облиті бензином – вони не були спалені живцем, на догоду місцевим «миролюбивим пасторам», які приймали безпосередню участь у побитті та закликали «бити по печінках» та «мочити насмерть».
 
РадомираДата: Среда, 05.08.2009, 14:37 | Сообщение # 3
Обавница
Группа: Администраторы
Сообщений: 199
Награды: 0
Репутация: 5
Статус: Offline
На місці паломництва, де стояв образ Перуна, вандали і грабіжники «від віри» - встановили обагрений кров’ю побитих рідновірів, залізний греко-католицький хрест.
Міліція та СБУ, незважаючи на попередження про можливий інцидент, не повважала за потрібне провести роз’яснювальну роботу зі священниками і жодним чином не вплинула на ситуацію.
У зв’язку з цим:
1. Родове Вогнище РПВ вважає державу Україна демократичною, правовою країною європейського типу, тому вимагає державну владу зупинити геноцид проти етнічної віри українського народу, який триває вже понад тисячу років. Ми вимагаємо зупинити релігійну ксенофобію і недопускати порушення Конституції та Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації” по відношенню до всіх офіційно зареєстрованих рідновірських організацій.
2. Ми просимо дати належну оцінку діям греко-католицьких священиків Бучацької єпархії та їх поплічникам, розібратись по суті, засудити винних у відповідності до чинного законодавства.
3. Ми вимагаємо захистити права українських громадян та іноземців на території України, щодо свободи совісті і віросповідання. Ми вимагаємо розібратись та покарати міліцейські органи та СБУ Гусятинського району Тернопільської області, які, незважаючи на завчасні попередження, дозволяли і дозволяють ставатись прикрим випадкам.
4. Ми звертаємося до Голови УГКЦ з вимогою публічно вибачитись перед постраждалими рідновірами, відшкодувати тілесні і моральні збитки та відновити осквернену рідновірську святиню.
Ми, зі свого боку, гарантуємо продовжити дотримання норми Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації”, розділ I, стаття 5: “Релігійна організація не повинна втручатися у діяльність інших релігійних організацій, в будь-якій формі проповідувати ворожнечу, нетерпимість до невіруючих і віруючих інших віросповідань”.
Верховний Волхв України – Руси,
Голова РВ РПВ отець Володимир (В.Куровський)
04 серпня 2009 року
Оперативну інформацію по цьому питанню
можна отримати у представництва РВ РПВ
за тел. 8 066 20 42 165 8 099 72 37 825
Ел.пошта - rodosvit@ukr.net
 
РадомираДата: Понедельник, 10.08.2009, 11:55 | Сообщение # 4
Обавница
Группа: Администраторы
Сообщений: 199
Награды: 0
Репутация: 5
Статус: Offline
Події було висвітлено в новинах, на каналах "УТ-1" та "1+1".
Позицію "Родового Вогнища Рідної Православної Віри" підтримали:
- волхв "Руського Православного Кола" Світовит:
http://svit-forum.virshi.org/viewtopic.php?t=379 (він також висловив пропозицію щодо спільної заяви рідновірів);
- Вінницька громада РПК "Вінець Бога": http://www.vinec.org.ua/;
- "Об'єднання Рідновіріві України": http://www.svarga.kiev.ua//;
- "Собор Українських Звичаєвих Громад": http://www.sobor.uz.ua/;
- події обговорювалися й на форумі рідновірської течії "Великий вогонь" :
http://ogin.mybb3.net/viewtopic.php?t=133.
 
РадомираДата: Пятница, 09.10.2009, 07:39 | Сообщение # 5
Обавница
Группа: Администраторы
Сообщений: 199
Награды: 0
Репутация: 5
Статус: Offline
близько місяця тому пішов на той світ один з головних осквернителей капища Перуна на Тернопільщині. Священник греко-католицкої церкви - о. Іван з м. Хоростків.

не хочу робити висновки, але думаю кожен знайде відповідь сам: серед 12 присутніх на оскверненні капища Перуна священників греко-католиків о. Іван був найвищим за саном, і скеровував процесом демонтажа і наруги над Перуном.

За місяць по цих подіях в нього зупинилось серце (інфаркт міокарда, як сказали в Гусятинському райвідділі міліції).

Випадковість це чи Божий гнів за наругу над Святинею, нехай кожен вирішить сам...

РВ РПВ

 
ЛЕЛЯ¤СВАРГАДата: Пятница, 09.10.2009, 08:57 | Сообщение # 6
Друг
Группа: Проверенные
Сообщений: 16
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Слава Перуну! Випадковостей не буває. Це - початок. Так буде з кожним.

Русь-Україна понад усе!
 
Форум » Славянство, Родная вера, традиция » Язычество в наши дни » УГКЦ поруйноване капище Перуна
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: