Пятница
19.04.2024
15:45



Авторизация

Поиск
загробный мир книга Соболев Велесов Круг поселение Дикое поле обряд Купало фото Михаил Нечай мольфар Славяне община десятник дружина князь копное право род сотник староста 1984 авиация контроль россия слежение божественная девочка Женщина обычаи традиции археология захоронение новгород АЧС Россельхознадзор свиньи стерильная зона украина чума Донецк арест взятка гривна евро иван пащенко крупная сумма Пащенко Суд чиновник арии Аркаим АРКОНА бус вера Летопись пирамиды руны Русколань дождь жара засуха урожай донбасс Дух легенда поверье рудник существо Уголь шахта шубин весна заклички заклички весны масленица масялна обряды язычество
Онлайн
Наш опрос
Клуб народной традиции - что бы Вы хотели?
Всего ответов: 162
Календарь
Праздники славян
Други
Дарисвет
Славянская Библиотека :: Славянское Язычество: славянская культура; искусства и ремёсла, РОДные боги, духи и существа, книги, музыка различных стилей, видео, клипы, календарь, традиционные славянские праздники, Вече.

Рейтинг Славянских Сайтов

Статистика





















[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Светолик  
Форум » Навь » Разносол » На шабаш відьми їздять у таксі
На шабаш відьми їздять у таксі
РадомираДата: Пятница, 07.05.2010, 09:00 | Сообщение # 1
Обавница
Группа: Администраторы
Сообщений: 199
Награды: 0
Репутация: 5
Статус: Offline
У чорних чаклунок виростає хвіст
07.05.2010 2:16

Київська знахарка 56-річна Євгенія Сатдарова раз відвідувала шабаш відьом. Вона 10 років живе в Києві. Переїхала з Житомира на запрошення кількох столичних бізнесменів. Допомагає їм вести справи.

— Після народження онучки чотири роки тому пообіцяла доньці, що з магією зав’яжу. Тоді вперше з подругою-відьмою пішла на шабаш на Лису гору, що на Видубичах. У Житомирі шабашів не влаштовувала. То все брехні, що відьми на мітлах літають. Відьми — звичайні жінки. Дома дітям вечерю зготують, чоловіка присплять і їдуть на шабаш на таксі, як усі.

У ніч на 1 травня ворожки та відьми святкують Вальпургієву ніч.

— Ніч назвали на честь англійської черниці Вальпурги, яка в Німеччині заснувала свій монастир, де лікувала людей. У Німеччині відьми збираються на горі Брокен у провінції Гарц. Російські відьми — на Жигулівських горах. По п’ятницях 13-го ніхто вже давно не збирається. Хіба що жінки, які читають чорну магію і вважають себе відьмами, але насправді такими не є.

Київські відьми зустрічаються на чотирьох Лисих горах.

— Наймагічніша Дівич-гора на Видубичах. За легендою, до її підніжжя приплив скинутий із Володимирської гори ідол Перуна з бісом усередині. Відтоді там господарює нечисть. Нечиста гора біля фунікулера слабка за своєю енергетикою. Старокиївська стоїть на кістках, зараз там — музей історії. До Хрещення Русі князь Володимир влаштовував на ній жертвоприношення. У тому числі й людські. Найкривавішою зовуть Замкову, на якій страчували злочинців і палили відьом. Гору називали Києвицею. Так кілька століть тому називали відьом. Минулого століття, коли тут проводили будівельні роботи, викопали багато осикових колів. Їх заганяли в серце страченій відьмі, щоб не відродилася.

У столиці є два озера, у яких відьми купаються після шабашу.

Чим більше молодих хлопців погубить відьма, тим молодшою стане

— У Бабиному озері потонуло понад тисячу чоловіків. Мужчинам у ніч шабашів краще не виходити на вулицю. Вважали, чим більше молодих хлопців погубить відьма, тим молодшою стане. В Алмазному озері люди давно не купаються, бо воно біля кладовища — має трупний яд. У ньому колись відьма загубила перстень із рідкісним алмазом, з якого виготовляла еліксир молодості. Кажуть, вода в озері омолоджує.

На шабашах відьми діляться досвідом.

— Білі чаклунки лікують замовляннями. Чорні й сірі спілкуються з дияволом. У чорних із часом навіть хвіст виростає. Зелені відьми користуються магією трав. Червоні приворожують чоловіків. На шабаші одна розказала, як це робить. Їй жінка приносить шматок тканини від одягу чоловіка. Відьма над ним читає наговори і несе до дзвонаря. Той прив’язує клапоть до мотузки дзвона. Як дзвін починає бити — парубок, що кинув дівчину, не знаходить собі місця, доки на ній не жениться.

Тричі на рік відьми проводять шабаші: із 30 квітня на 1 травня, у Петрів день 29 червня і на Івана Купала, 7 липня.
Анна УСІК

 
Форум » Навь » Разносол » На шабаш відьми їздять у таксі
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: